Volem estar representades totes les dones: amb diversitat d’arrels, identitats, orígens i sabers, les que per diversos motius hem decidit creuar les fronteres i continuar la nostra vida en altres territoris.

Volem compartir accions, capacitats i sabers situats entre totes per expressar que les dones que vivim en condició de migració i refugi tenim diversitat de realitats. No totes podem participar a la convocatòria com desitjaríem, sobre tot per les condicions laborals precaritzades i amb poca seguretat que patim.

Denunciem aquest sistema colonial opressor que violenta, assassina, esclavitza, empobreix, exclou, treu llibertats i autonomia, racialitza cossos, depreda els entorns vitals, oprimeix sexualitats, genera corrupció, legitima la repressió policial, imposa lleis injustes, construeix murs assassins, es beneficia amb les guerres que ens obliga a deixar les
nostres llars i països amb un futur incert, que promou el tràfic de drogues i de persones, genera un consum exacerbat, especula amb els medicaments, genera comerç il·legal, invisibilitza la feina de cures, enforteix estructures de poder masclistes, encareix els serveis bàsics i genera corrupció amb total impunitat.

Renunciem a tenir por a les deportacions, als CIES, al fet que t’agafin sense papers, a que t’agredeixin i t’insultin pel carrer, la por a quedar-te sense feina perquè es perd la residència, por a que en els camps de refugi et violen per ser dona, por a la islamofòbia que atenta contra la dignitat, por a morir en el intent de creuar les fronteres, a emmalaltir
per la falta de papers de la seguretat social i la por a ser assassinades per mores, negres o sudaques. Volem lluitar per acabar amb aquestes pors, discriminacions, prejudicis i injustícies.

Volem evidenciar i denunciar les permanents violències i violacions als nostres drets, autonomies i cossos. Denunciem la pràctica dels ventres de lloguer, és una opressió contra l’autonomia reproductiva de les dones dels nostres països d’origen. Denunciem la tracta de dones i l’explotació sexual, la qual està legitimada pel sistema patriarcal i capitalista. A més, per nosaltres la mobilitat humana és un dret, no un delicte, ja que la condició de ciutadania és inherent a la condició humana. Per tant, defensarem sempre la lliure circulació de les persones i la llibertat per sortir i establir-se a qualsevol país del món.

Denunciem el racisme i la xenofòbia en totes les seves manifestacions. Denunciem la Llei d’Estrangeria i el seu reglament, les polítiques frontereres de l’Estat Espanyol i la UE, com ara, FRONTEX. L’exigència colonialista de tenir un contracte d’un any i quaranta hores de jornada per accedir a la regularització de papers ens condemna a l’economia
submergida i ens exclou socialment. Tenim dret a viure en família i accedir a la nacionalitat i, per tant, exigim que totes les persones que vinguin d’una situació de refugi i asil tinguin bones oportunitats i una veritable xarxa d’acollida. Aquestes polítiques ens afecten com a persones migrades i especialment com a dones.
El fet de condicionar la ciutadania per l’obtenció de papers genera discriminació, precarització dels llocs de treball i empitjora la salut per la falta de seguretat social. Això es dóna, sobretot al sector de feines de cures, el qual és la columna fonamental pel sosteniment de qualsevol societat. Moltes som internes a les llars, tenim horaris interminables als quals l’explotació no es condemna, fet que demostra que, encara que siguem al segle XXI, mantenim un sistema d’esclavatge. Demanem reconèixer, evidenciar i revaloritzar la nostra aportació a l’economia dels països de trànsit i de destí.

Participem a la Vaga Feminista perquè volem una vida digna, un reconeixement de la ciutadania, una despenalització de la mobilitat humana i viure en llibertat i sense les lleis que expulsen a les persones. Volem un món sense violències, sense pors, sense pèrdua d’autonomies. Volem ser-hi per transformar les opressions i generar un bon viure per tota
la humanitat. Aquesta realitat i demandes no representen una victimització; són la forma d’evidenciar i denunciar que encara les estructures opressores persisteixen i es fan més fortes si es protegeixen les conductes racistes pel sistema patriarcal, colonialista i capitalista.

Nosaltres, les ciutadanes globals, feministes antiracistes, des del reconeixement de les nostres arrels, els nostres sabers i capacitats seguirem reivindicant el “Buen Vivir”, la ciutadania global i la mobilitat humana com a dret. La condició humana i la seva permanència al planeta depenen de com vivim amb el nostre entorn i amb tots els pobles
de la Terra sense racisme, androcentrisme ni antropocentrisme.

Anem juntes a la #VagaFeminista!

>Descarrega’t el manifest el format pdf aqui<