27 de gener de 2022
Va fer la convocatòria Novembre Feminista -Ca la Dona.
Proposta de punts i temps per l’assemblea:
1- (15′) Motivacions convocatòria (dinàmica de l’assemblea) Novembre Feminista
2- (45′) Roda motivació a territoris. Accions /Manifestacions
3- (30′) Propostes organitzatives 8M
4- (15′) Propera II assemblea “Organitzem Plegades el 8M”
Fem una rebuda de minuts musicals fins que comencem la reunió que us deixem.https://open.spotify.com/playlist/3MR3I2QxlDOuHFNhtnqaVl?si=1fc344aa2052403e
Inscripcions: 210 es van inscriure a l’assemblea virtual, alguna a títol individual, però la gran majoria en representació de col·lectius feministes amb molta diversitat d’àmbits d’intervencions.
Assistència virtual: Es van connectar fins a 150 dones, lesbianes, trans i altres identitats dissidents, edats diverses, diverses procedències, organitzacions de ciutats, pobles, barris, centres de treball, centres educatius,…..
Territoris:
-Barcelona ciutat, i barris: Sant Antoni, Sant Andreu, Sants, Gràcia, La Sagrera, Districte Nou Barris, Ciutat Vella
-Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Hospitalet de Llobregat, Badalona, El Manou, Cabrera, altres poblacions del Maresme, Mollet, Granollers, Vic, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels.
-Alguna organització que té incidència en la Catalunya Central: Berguedà, Garrotxa, Moianès, Osona i Ripollès
-Terres de l’Ebre: Alcanar, Amposta
-Lleida
Àmbits d’actuació:
-Organitzacions d’intervenció abordatge de violències masclistes, drets sexuals i drets reproductius, àmbit de la Salut, àmbit de l’educació, mitjans de comunicació, dret a l’habitatge, drets de les persones migrades i racialitzades, treballadores de la llar i les cures, lesbofeministes, sororitat trans, contra l’homofòbia, antiracistes, àmbit del dret i la Justícia, treballadores sexuals i la comissió laboral que s’ha mantingut en actiu, disculpeu si ens deixem a gent.
-Representació d’una diversitat de manifestacions artístiques (teatre, body-paint, música, percudones)
-companyes de diverses procedències Nicaragua, Mèxic, Argentina, Brasil en representació de col·lectius amb tots els seus sabers i experiències.
-Representació de tots els sindicats que han participant sempre en les convocatòries de les manifestacions feministes unitàries del 8M i 25N.
-organitzacions polítiques i partits que han participant en les convocatòries de les manifestacions feministes unitàries del 8M I 25N.
1- (15′) Motivacions convocatòria (dinàmica de l’assemblea) Novembre Feminista
Les companyes de Novembre Feminista que han impulsat la convocatòria, expliquen que la proximitat del 8 Març requeria “activar-nos” i començar els processos d’organització en els diferents àmbits per aconseguir que el proper 8M les feministes ocupem els carrers d’arreu de Catalunya amb la nostra presència, però sobretot amb les nostres reivindicacions.
La consciència de què la “pandèmia” del COVID ens ha pogut passar factura (desactivar, aïllar, desanimar) requeria motivar-nos en una trobada gran per donar-nos suport i començar en els pròxims dies a mobilitzar a tots els col·lectius.
Van recordar els esforços que hem mantingut plegades per mantenir (adaptant-nos a les mesures COVID) les mobilitzacions pels 8M i el 25N, uns cops amb un esforç de descentralització i d’altres mantenir manifestacions més multitudinàries.
ENS PROPOSA L’INICI D’UN PROCÉS PLEGADES CAP A UN 8M molt reivindicatiu i de força feminista als carrers. Com sempre JUNTES I DIVERSES, DRETS PER A TOTES, NI UN PAS ENRERE.
Proposta de mínims per:
– construcció d’un MANIFEST,
–manifestació MULTITUDINÀRIA EN BARCELONA (poblacions properes)
-manifestacions de confluència (més massives) en altres poblacions
–campanya col·lectiva de comunicació (mitjans de comunicació, xarxes socials)
2- (45′) Roda motivació a territoris. Accions /Manifestacions
La representació territorial s‘amplia, algunes companyes prenen la paraula i veiem que coincidim totes que la Covid ens ha passat factura, però que en molts territoris ja han començat el procés de convocatòria d’assemblees i en altres en la pròxima setmana. Molt contentes de la gran participació d’aquesta assemblea. La gent que escriu en el xat representa a:
-Barcelona ciutat, i barris: Sant Antoni, Sant Andreu, Sants, Gràcia, La Sagrera, Districte Nou Barris, Ciutat Vella
-Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Hospitalet de Llobregat, Badalona, El Manou, Cabrera, altres poblacions del Maresme, Mollet, Granollers, Vic, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels.
-Alguna organització que té incidència en la Catalunya Central: Berguedà, Garrotxa, Moianès, Osona i Ripollès
-Terres de l’Ebre: Alcanar, Amposta i Lleida
També en aquest punt es comença a introduir les temes que poden centrar les nostres reivindicacions, són d’una amplitud gran. Com sempre, si repassem els nostres manifestos, podrem trobar un fil conductor i una referència a totes les qüestions que preocupen i ocupen als col·lectius feministes, en la roda s’introdueixen molts temes, enfocaments que poden ser de consens…….
Abordatge de violències masclistes, drets sexuals i drets reproductius (dret a l’avortament), precarietats i vulnerabilitats de pandèmia/post-pandèmia, situacions de desigualtats i manca de drets en l’àmbit laboral, per la pau i antimilitarisme, àmbit de la Salut, àmbit de l’educació, mitjans de comunicació, dret a l’habitatge, drets de les persones migrades i racialitzades (llei d’estrangeria), treballadores de la llar i les cures, lesbofeministas, sororitat trans, antiracistes, àmbit del dret i la Justícia, drets i llibertats ………….
La comissió laboral (que ha mantingut les reunions des del passat 8M) introdueix la petició de què es valori una crida a la vaga general. Són moltes les raons que justificarien aquesta convocatòria.
Moltes companyes intervenen per opinar de què no tenim temps per fer aquesta crida. No dubten de les raons, però no es poden garantir processos d’organització reals en els centres de treball. La convocatòria per ser coherent hauria de tenir una resposta efectiva (aturades reals en tots els àmbits) i no només una resposta simbòlica (condicionada per manca de temps per preparar-ho). Consideren que no podem anar a imposar res, necessitat de què els processos siguin des de les bases. És important saber l’opinió de més dones no vinculades a sindicats. No veuen que sigui el tema central. Tenim moltes reivindicacions oberts, hi ha dones que estan treballant en precari, aquestes dones no es podran permetre el fet de fer vaga amb els corresponents descomptes laborals.
Altres intervencions ho veuen més possible. Se sumen a la petició de la comissió de laboral de què els sindicats facin la convocatòria “legal” perquè qui vulgui pugui fer la vaga. Que es traslladi el debat a la propera assemblea.
Algunes companyes plantegen que les diverses accions que es pensin i organitzin pel 8M que tinguin voluntat assumida col·lectivament de què TOT SUMI.
3- (30′) Propostes organitzatives 8M
Per començar a treballar es veu la proposta de mínims,
– construcció d’un MANIFEST (comissió de manifest),
-manifestació MULTITUDINÀRIA EN BARCELONA (comissió de manifestació)
-manifestacions de confluència (més massives) en altres poblacions (anotar-se en el formulari)
-campanya col·lectiva de comunicació (comissió de comunicació)
Ja s’havia enviat un formulari en la convocatòria per avançar, però no estava inclosa la participació en la comissió de laboral per desconeixement que estaven en marxa. Les companyes van deixar en el xat el seu e-mail laboral8m@gmail.com
TORNEM A ENVIAR EL FORMULARI AMB ELS CANVIS i totes les comissions.
4- (15′) Propera II assemblea “Organitzem Plegades el 8M”
Abans de parlar de la propera convocatòria,
En aquest punt es recorda i s’informa de com està el procés jurídic de les denúncies que es van interposar per l’agressió rebuda en el primer bloc (Sindillar) de la manifestació estàtica) el passat 8M amb sal pebre per part d’un individu.
Des del moment de l’agressió hem estat coordinades l’organització de la manifestació i les companyes agredides, en comunicació permanent amb les advocades que han portat el procés jurídic. La denúncia s’ha portat fins al tipus “delictes d’odi”, s’han produït despeses que es planteja assumir col·lectivament.
Els acords de l’assemblea:
-donar suport a una “caixa de resistència” (ja es veurà el mecanisme),
-donar suport si s’escau en els moments de què hagin de ser cridades a declarar o se celebri vista i judici.