Com recordareu, el passat 8 de març, a la concentració del Passeig de Gràcia va haver-hi una agressió al segon tram, que era no mixt, on hi havia Sindillar.

Un home va entrar a la concentració i quan el van convidar a sortir va ruixar amb gas pebre les dones que tenia al voltant.

Des de llavors, hem fet diferents accions:

  • Les dones directament agredides van presentar denúncia.
  • Les organitzadores de la manifestació vam fer un comunicat denunciant els fets.
  • Les denunciants, assessorades per les advocades Gemma Nicolás i Marisa Fernández, i acompanyades per Ca la Dona i Sindillar, van decidir tirar endavant amb la denúncia per via judicial.

Decidir anar als tribunals va ser una decisió contradictòria. Som conscients que el poder judicial és una part important del sistema que ens oprimeix i, per tant, tenim poques esperances que pugui servir per defensar els nostres drets. Però deixar l’agressió impune ens va semblar pitjor.

Per això, des del març de l’any passat el procediment judicial ha seguit el seu curs. En un principi s’acusava l’agressor d’un delicte de lesions lleus. Però les advocades van aconseguir canviar-ne la tipologia. Ara l’acusació és un delicte d’odi, contra els drets fonamentals.

El procediment té diferents fases. Aviat les denunciants hauran d’anar a declarar. En total ens costarà 3.931€.

Tot i que és evident que l’agressió no anava adreçada a les que la van rebre, que és una agressió a totes nosaltres, elles han hagut de donar la cara, de posar el cos. És evident que elles no han de posar els diners.

Per això hem obert aquest crowdfunding